Home · Forum · FAQ · Contact · Galerie Foto Wednesday, October 18, 2017
Navigare
Home
Forum
C.S. Budokai Arad
Contact
Cauta
Opinia ta despre noi
Stiri & Articole
Categorii de Stiri
Articole
Karate Kyokushin
Kyokushin - istoric
Filosofia Kyokushin
Luptatorii clubului
Calendar Kyo
Examen
Program
Video Online
Tutoriale Video Online
MusicVideo Online
Tae Bo
Tae Bo
Program
Kenjutsu
Kenjutsu
Samurai
Katana
Bushido
Calendar Kenjutsu
Program

Downloads
Linkuri Web
Galerie Foto
Best @ Budokai-Arad
Locul III - kumite
Campionatul European 2007
Margarint Dorin
Newsletter
Doar pentru membri
Utilizatori conectaţi
Vizitatori conectaţi: 2
Nici un membru conectat

Membri înregistraţi: 877
Cel mai nou membru: Eotwg687v
Ultimii utilizatori văzuţi
RunAnarse01:07:51
Marilynhex01:17:19
Eotwg687v01:36:04
Iunqq432q01:36:27
WilliamBuh02:00:57
Randyswase02:30:32
beaus13:37:29
creamzdorova... 1 zi
creamzdorovl... 1 zi
creamzdorovx... 1 zi
Latest Downloads
Budokai slideshow 1509
Imnul Shinkyokushin 1760
Invitatie Campionatu... 1562
rezultate_sportive_b... 37
top sportivi budokai... 63
Publicitate


Kenjutsu - Samurai


Samurai inseamna razboinic aflat in slujba unui senior de la curtea imperiala, ce avea in sarcina protectia personala a acestuia, acel tip de luptator care astazi este cunoscut sub numele de bodyguard. Acesti razboinici erau antrenati special in artele martiale, acele arte martiale care, trebuie retinut, in acele vremuri aveau alt specific decat cel care il percepem noi astazi.

Deosebirea intre samurai si profesionistii armelor din Europa medievala era esentiala. Un samurai fara angajament, fara stapan, se simtea fara rost. Acesti luptatori se numeau ronini (oameni liberi). Odata angajati insa, devotamentul lor pentru stapan era dus pana la sacrificiu suprem.

Samuraiul era exponentul unei clase superioare care reprezenta puterea. Acestia practicau vechile discipline ale razboiului – bugei, adevarata menire a unui samurai era aceea de a fi razboinic, ei fiind singurii care aveau dreptul sa poarte sabie. Numarul samurailor in epoca feudala depasea cifra de un milion.

Samuraii isi ingrijeau sabiile cu o deosebita atentie, pastrandu-le foarte curate, nepermitand ca o sabie murdara de sange sa fie reintrodusa in teaca fara a fi curatata. Interesanta este grija cu care isi purtau inclusiv tecile, evitand sa loveasca un alt samurai, intrucat atingerea cu teaca sabiei era considerata o mare ofensa, cel jignit fiind indreptatit sa traga katana si sa-l ucida pe cel ce comise afrontul.

Samuraiul trebuia sa fie un om drept si integru, loial superiorului si care sa se multumeasca cu o viata sobra si plina de privatiuni. Astfel de atitudini sunt descrise, constituindu-se intr-o adevarata fresca a vremurilor trecute, in scurtele povestioare scrise de Takasa Danjo sau Takeda Shingen. Codul Bushido ii cerea samuraiului sa duca o viata fara abateri de la normele morale, sa dispretuiasca moartea si sa dea dovada de de curaj, politete, sinceritate si stapanire de sine, pe langa stapanirea artelor martiale.

Ca luptator, samuraiul nu se angaja sa lupte decat pentru o cauza dreapta. Dispretuia bunurile materiale, nu cauta profit si refuza sa foloseasca banii. Ducea o viata austera , nu manca decat o singura data pe zi, iar fata de femei nu se manifesta prea ceremonios. Suporta suferintele in tacere si nu-si manifesta nici o emotie. Acesta nu se casatorea inaintea varstei de 30 de ani si se considera de prost gust sa aiba mai mult de doi copii.

Ratiunea de a fi a samuraiul era aceea de a suferi pentru binele altuia, singura obligatie pe care si-o recunostea cu adevarat fiind cea de loialitate fata de superiori. Ducea atat de departe fidelitatea, incat atunci cand seniorul sau murea, samuraiul se sinucidea, crezand ca, urmandu-l in moarte, il va putea sluji in continuare in cealalta lume, acest act numindu-se junshi

Deviza samuraiului era „a cunoaste tristetea lucrurilor„. El beneficia de dreptul la razbunare, acest drept fiind recunoscut fiului sau fratelui celui asasinat. De multe ori cei ce porneau in implinirea razbunarii faceau legaminte de a nu se intoarce in locurile lor pana cand razbunarea nu va fi implinita, colindand astfel luni sau ani de zile in cautarea faptasului.

In viata de zi cu zi, in familie sau in lupta samuraiul trebuia sa tina seama de eticheta si sa-si consacre viata unei activitati „depasind capacitatile omului de rand.”

Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.
Poza aleatorie


Campionatul National Arad 2007
Shoutbox
Trebuie să fii conectat pentru a posta un mesaj.

beaus
18/10/2017 09:41
Inverno 2017-2018 freddo e neve. L'inverno secondo. Richiedi un preventivo per installazione stufa a pellet certificata e risparmi 50% sulla bolleta. <a href=http://preventivover
ona.


DunssdnBes
17/10/2017 03:49
Сей
95;ас наб
80;рае&
#1090; бол
00;шую поп
91;&#


haesVor
12/09/2017 12:48
Ogando's nine-pitch, 1-two-three shutdown seventh inning was his best second on an awesome, windy afternoon when he combined with Darren Oliver and Neftali Feliz for a 2- victory over the Tigers a

ChjesVor
12/09/2017 12:45
Fitzgerald, quarterback Kurt Warner and the rest of the Cardinals have been here before. If an injury happens to Kaepernick during the Super Bowl, Smith has been preparing for that scenario. Ray McDon

ChjesVor
12/09/2017 07:22
COLORADO Condition (plus-15) at SAN DIEGO Condition: With an inexpensive mlb jersey regular-season finale against UNLV looming Saturday, which happens to be the team SDSU will likely open the conventi

Arhivă shoutbox
Discuţii pe forum
Cele mai noi discuţii
www.budokai-arad.ro ...
Jeffrey campbell shoes
Metode de antrenamen...
research papers abou...
the great gatsby ame...
Cele mai active discuţii
Metode de antrena... [42]
STAGIUL DE KATA B... [39]
Campionatul Natio... [38]
Campionatul Natio... [31]
La Multi Ani! [29]
Sondaj membri
Ce parere aveti despre Stagiul De Vara 2009?

Excelenta

Foarte buna

Buna

Slab

Nu am participat

Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Copyright © 2007 Budokai-Arad.ro - Toate drepturile rezervate
[GFX by adicrst]